A szülőváros hazahív

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
A szülőváros hazahív

A Szent György Napok ünnepségsorozat részeként Dunaszerdahely Város Önkormányzata és a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet április 25-én megrendezi az I. Dunaszerdahelyi Hazaváró Találkozót. Az ünnepségre a szervezők szeretettel várnak minden elszármazott dunaszerdahelyit, aki a városhoz valamilyen formában kötődik, itt született, itt élt, és ennek emlékeit szívesen felelevenítené. 

Az elszármazottak megnézhetik mennyit változott Dunaszerdahely az elmúlt évek során, a helyiek pedig megtudhatják hogyan alakult azok sorsa, akik egykoron a városban éltek. 

Az önkormányzat gazdag programmal várja haza az egykoron Dunaszerdahelyen élőket. A városvezetés a városháza nagytermében fogadja a találkozóra haza érkezőket. A program részeként végigkalauzolják őket a városon, megtekintik Dunaszerdahely nevezetességeit, ellátogatnak a Vermes-villába és a felújított városi termálfürdőbe. A vendégek családtagjaikkal közösen ingyen vehetik igénybe a termálfürdő szolgáltatásait. Koraeste színvonalas kultúrműsorral egybekötött gálaműsort rendeznek a városi művelődési központban. Ezt követően az I. Hazaváró Találkozón az elszármazottak bemutatkoznak és elmondják eddigi életútjukat. A rendezvénnyel egyidőben tartják meg a városi művelődési központ előtti téren a Mun-dus nemzetközi borfesztivált, amelyre a Hazaváróra érkezők is meghívást kapnak. 

 

Az érdeklődők az I. Dunaszerdahelyi Hazaváró Találkozón való részvételüket sziveskedjenek 2015. április 17-ig jelezni a primator [at] dunstreda [dot] eu e-mail címen. Örömmel vennék a szervezők, ha a jelentkezéshez csatolnának egy rövid életpályát is. Bővebb információt az Ön által megadott elérhetőségre küldenek a szervezők.