Tanítónap

Nyomtatóbarát változatPoslať e-mailom
Tanítónap

A tanítónap alkalmából köszöntötték a pedagógusokat
Dunaszerdahelyen Ján Amos Komenský születésének évfordulója alkalmából a városi hivatal közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztálya megtartotta a 15. városi tanítónapot. A Csaplár Benedek Művelődési Központban megrendezett ünnepségen köszöntötték a város óvodáiban, alapiskoláiban, a művészeti alapiskolában és a szabadidőközpontban dolgozó pedagógusokat. Az ünnepségen Hájos Zoltán polgármester mondott beszédet. "Nehéz, de egyúttal életreszóló hivatás az Önöké. Mindennap meg kell felelni a szülők és a diákok elvárásainak, a tudást átadni nem könnyű. A pedagógusnak nem elég lexikális tudással rendelkezni, hanem egyéniségnek és példaképnek kell lenni. Az elhivatott pedagógusok nem a tananyagot tanítják, hanem a gyerekeinket. A gyerekek személyiségét formálják, az erkölcsüket csiszolják" – hangsúlyozta a polgármester. A tanárok munkáját Hajas Viktória diákpolgármester is megköszönte.
A dunaszerdahelyi önkormányzat ebben az évben 19 tanítót tüntetett ki és 3 nyugállományba vonuló pedagógus munkáját köszönte meg. Az elsimeréseket Hájos Zoltán polgármester, A.Szabó László és Horváth Zoltán alpolgármesterek, valamint Hajas Viktória diákpolgármester adta át. A rendezvényen a város iskoláinak diákjai adtak ünnepi műsort, valamint fellépett a For You énekegyüttes.

2018-ban kitüntetésben részesültek:

Szabó Gyula Alapiskola: Borbély Rozália, Fülöpi Emőke, Kiss Anasztázia

Vámbéry Ármin Alapiskola: Bánki Melinda, Oravecz Hedvig, Papp Szilvia

Kodály Zoltán Alapiskola: Patassy Szilvia, Sankó Eleonóra

Smetana ligeti Alapiskola:  Both Gabriella                                       

Jilemnický utcai Alapiskola:  Milanová Barciová Zuzana, Lukovická Etela, Macáková Ingrid

Művészeti Alapiskola: Horváth Tímea, Rácz Zsuzsanna

Városi Szabadidőközpont: Pelech Píver Stella, Takács István

Rózsaligeti óvoda: Csiba Erika

Komenský utcai óvoda: Merva Mónika

Jesenský utcai óvoda: Síposová Soňa

Ján Amos Komenský-emlékérmet vehettek át azok a pedagógusok, akik 2017-ben nyugállományba vonultak. Név szerint: Dorák Erzsébet, Kysela Márta és Haramia Irén.