Tudnivalók a Hűségkártyáról és az állandó lakcím bejelentéséről

Hírek a városból

Állandó lakcím bejelentése esetén a bérlőnek nem keletkezik joga a tulajdonos lakására vonatkozóan, hiszen az csak a nyilvántartásba vételt jelenti.

Ha a fennálló bérleti jogviszony megszűnik, és a korábbi bérlő nem kér új állandó lakcímet az új lakóhelyén, a lakás tulajdonosa kérheti a Városi Hivatal Népesség-nyilvántartási osztályától a korábbi lakcím törlését. Ehhez el kell látogatni a Városi Hivatalba és ki kell tölteni a megfelelő formanyomtatványt, mely a város honlapjáról is letölthető: https://dunstreda.sk/tlaciva.

Az egykori bérlő így papíron „hajléktalanná válik”, állandó lakóhelye Dunaszerdahely városa lesz.

Mivel a lakóknak Hűségkártyán keresztül nyújtott juttatások feltétele az állandó lakóhely kérdése, ezért a Városi Hivatal arra kéri a lakásukat bérbeadó tulajdonosokat, hogy járuljanak hozzá a bérlők állandó lakcímének igényléséhez. Hiszen Hűségkártyával csak az a személy rendelkezhet, aki állandó lakóhellyel rendelkezik Dunaszerdahelyen.

A vonatkozó rendelet értelmében a dunaszerdahelyi állandó lakcím igénylésének egyik legnagyobb előnye az ingyenes, illetve a kedvezményes parkolás. Azonban a Hűségkártya további kedvezményekre is jogosít, például vásárlásokkor, a termálfürdőbe való belépéskor, a Csaplár Benedek VMK-ban, a napközikben, az óvodákban, az iskolai étkezdékben és a szabadidőközpontban is.